sobota, 28. april 2012

Zaklepanje ..


Danes sem bila opozorjena, da obstaja oseba, ki se z veseljem kiti s tujim perjem. O čem govorim???
O osebi, ki očitno ne premore svojega lasnega izražanja, ki z veseljem brska po netu .. med drugim zadnje čase pri meni in veselo pobira ideje. Osebno me ne moti, če človek vzame nekaj tu in nekaj tam, ter temu doda nekaj svojega .. če pa gre za popolno kopijo, potem pa adijo pamet.
Dekel naj ti pojasnim, da če slišim, da prodajaš izdelke, ki so izrezana kopija mojih .. brez pojasnila, da to ni moj izdelek (moji so tako ali tako označeni) se ti slabo piše.
Vsi ostali pa, se vam opravičujem, ko takole bruham ogenj. Gre le zato, da ne prenesem, da se gre nekdo umetnika .. ustvarjalca … v sebi pa ne premore niti trohice svojih lastnih idej, kreativnosti .. idej. Žal .. so ljudje, ki se res kitijo s tujim perjem .. in potem se najde oseba, ki mi na Pinterestu nabija, da jo kopiram, pa sploh ne vem kdo je … in jo niti ne poznam. Kam gre svet … in kam bomo prišli!!?? Mogoče pa se bom odločila in naredila to, kar me je do sedaj zelo motilo, zaklenila blog … pa da vidim, kdo me bo še hodil firbcat …

7 komentarjev:

  1. No, če si te je ogledala in te kopira, ti zapiranje nič ne pomaga.. mislim, da umik pravzaprav ničemur ne koristi. Odločila pa se boš tako sama :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predrznost res ne pozna meja! Verjamem, da si jezna in razočarana. Upam,d a te to ne bo oviralo pri nadaljnem ustvarjanju in da bom še naprej lahko občudovala tvoj nakit...tudi, če se ga odločiš zapreti. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sonja nič ne bom .. kaj pa čem .. ko jo je.. babo nesposobno ..
    Jana tega si ne bom dovolila vzet .. če pa se bo predrznica odločila prodajat, kot mojo robo .. jo bom pa .. uh .. raje ne razmišljam ..

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja življenje je polno čudakov. Ampak je fer, da če je že ugotovila, da so tvoji izdelki top in oh in sploh, da navede, da jih je kopirala po tebi in da predvsem uporabi malo kreativnosti in naredi izdelek po svoje. Res je, da včasih pri iskanju navdiha brskamo po netu. No pri meni se to konča tako, da en dan gledam kaj delajo drugi potem se mi ta ustvarjalna župa v glavi skuha in prevre, se čez nekaj časa usedem za mizo in potem nekaj čisto mimo videnega rata. Se prepustim materialu. Že v osnovi hočem narediti nekaj posebnega, drugačnega kot tisto kar sem videla. Pa mi je lahko neka ideja neskončno všeč ampak je ne bom hotela kopirat.
    Verjamem, pa, da si besna in jezna, jaz bi bila tudi.

    OdgovoriIzbriši
  5. No en super zgled, kako se tole napiše in navede http://www.created-by-sonja.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Mnogo smo se že o tem pogovarjali in pisali, ampak tudi mene vedno znova te stvari dvignejo. Zame so to ljudje brez svoje lastne domišljije in ne motijo me, dokler ne začnejo hodit v zelje. Naj delajo zase, naj pa se ne bohotijo in hvalijo naokoli, kot da so odkrili Ameriko. Verjamem, da si zelo jezna.

    OdgovoriIzbriši
  7. Verjamem, da te je pogrelo in bi skočila do nebes in še čez... Amapk nekje globoko v sebi veš, da te nihče ne more skopirat. Um in roka sta tvoja in tega ti ne more ukrasti nihče.

    OdgovoriIzbriši