sobota, 6. april 2013

Konkurenca



Človek bi pričakoval, da bodo ljudje konkurenco dojeli za nekaj dobrega … pa jo ne. Res je zanimivo, ko opazujem in poslušam ljudi, ki se ob konkurenco obregnejo v slugu; kaj pa ta hoče, kaj mu/ji ni jasno … zakaj to dela, kaj sem mu naredil/a, zakaj je to potrebno, ali nas ni že dovolj.
Ne dragi moji, ni nas dovolj, dela zato, ker mu je všeč … kaj hoče, malce zaslužiti, tako kot ti … žal mu ni jasno .. živi svoje življenje in ne tvoje, nič nisi naredi/a, tako pač je .. to je le nekaj odgovorov na zastavljena vprašanja ljudi, ki ne razumejo pomena konkurence.
V sodobnem svetu je ponudba nekaj samo umevnega in če ideja res ni tvoja, pač pa videna na netu in je pri tebi/meni/njemu doživela dovršenost, še ne pomeni, da si jo lahko lastiš. Torej, kititi se s sosedovim perjem je bolno in sprevrženo. Ob takih ljudeh mi gre na bruhanje in ko si potem upajo obsoditi nekoga, ga krade in kopira …
Dalje, vedno se bo našel nekdo, ki mu bo sosedovo perje lepše kot tvoje. Se imaš pravico zato jezi? NE, nimaš. Vsak se odloči sam kje, kako .. zakaj, bo trošil svoj denar in če se tebi zdi to še tako butasto, je to njegov denar in res ne razumem kdo si ti, da si lastiš pravico pametovat in najedat drugim, kako bodo zapravljali denar, ki so ga zaslužili sami.
Konkurenca je nekaj, kar nas sili,  da smo boljši, da imam povpraševalec več možnosti pri izbiri za katere se odloča sam … le to, pa ni važno ali je to nakup predmeta, hrane, prostora, časa …..
In prosim spusti se s svojega odra in bodi človek, bodi to kar misliš, da si in bodi to v kar prepričuješ ljudi že ves čas ….
Samo toliko … pa samo o konkurenci sem si želela pisat … hja …

4 komentarji:

  1. Amen :) In živela konkurenca.. da bi je le bilo vedno več.. tako bomo vsi boljši in imeli več izbire.

    OdgovoriIzbriši
  2. Konkurenca je dobrodošla, več ponudbe več kvalitete ! Kaj pa fovšija? Kako tipično Slovensko, da zmore še gdo, da si upa, da je stopil iz okvirja, da me ogroža ??? Bog pomagaj, kaj bi pa meli ljudje za govorit pa počet, če ne bi bilo drugačnih??

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam z vsemi! Slovenci tako težko preraščamo svojo majhnost in iz srca privoščimo drugim dobro!

    OdgovoriIzbriši