sobota, 19. marec 2011

Sonček .. luna .. pomlad .. in še kaj ..

Ekola .. teden, ki je za menoj .. Za začetek tole z Japonsko .. G R O Z A … ena sama groza. Bogi ljudje .. minus sedemnajst, sneg, brez vsega in še toliko izgubljenih za vedno .. toliko pogrešanih .. Leta 1986 sem bila v času nesreče v Črnobil-u zelo blizu .. no ne tako zelo blizu, bila pa sem na Poljskem ..  tisti dan, ko se je nesreča pripetila, sem bila v mestecu Katowice, bil je dež, lilo je kot iz škafa, bila sem brez dežnika in napralo me je do kosti. S prijateljem sva se pred največjim nalivom zatekla v knjigarno in tam vedrila. Za nezgodo smo izvedeli kot vsi ostali in nastala je panika. Popokali smo svoje reči in se odpravili proti domu. Na meji smo čakali 20 ur .. kolone in netoleranca carinikov .. moja generacija ve, kako je bilo v teh časih na meji .. to pa je bila meja s Polsko … noroooooo … Preživela sem, imela sem se kam vrniti .. in nisem bila ogrožena .. ti ljudje sedaj … pa so izgubili vse, ne le imetje .. tudi svoje najbližje …. Ali je ta gonja za denarjem res toliko vredna …. Toliko duš, sirot … bolečine …
…..
No vse skupaj me je potrlo … v petek sem si vzela dopust, tele vremenske spremembe so en veliko šok za moje zastarele kolesarske poškodbe … Vzela sem si malce časa zase .. in nastalo je tole …









 No kot vidite .. še kr plavammmmm ...........

16 komentarjev:

  1. ma te ribice so carice, res... tudi ostalo, a pri ribicah se vidi, da res plavaš z njimi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. oooo tii moj booooog.. tista na prvi fotki pa je res noro dobra. No, pa rumena tudi, ampak prva pa res prekaša vse. Vsaj po mojem okusu :)

    Za ljudi tam doli pa je tudi meni žal. Upam, da se počasi stanje umiri in bodo lahko začeli počasi sestavljati koščke svojih življenj nazaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tele ribe so pa zakon. Lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, super. Tvoje ribe so zakon;) Zelo všeč mi je tudi rumena - sonček in rožice kličejo pomlad.

    OdgovoriIzbriši
  5. mojca - mka tnx .. plama ja .. včasih

    Sonja hvala ...
    ljudje .. in še ni konec ..res je hudo ..

    Mil tnx

    Maja tnx .. pomlad, jaz tudi že kričim po njej ...)))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo ! C'est si beau et si original !!!
    Félicitations !!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Res je grozno, to kar se dogaja na Japonskem in enostvano ne moreš ostati imun. Kar večkrat se spomnim na to in pomislim na te uboge ljudi.

    Prav da si si vzela prosti dan in si privoščila nemoteno ustvarjanje. Tudi tokrat grem z bloga z odprtimi usti, noro dobro.

    OdgovoriIzbriši
  8. Bravo, un grand talent d'originalité.
    Amicalement
    Chantal

    OdgovoriIzbriši
  9. U, meja s Poljsko, ta je bila svojega denarja vredna, ja. Pa čeprav si bil v avtobusu, polnem študentarije brez denarja, ki je šla na absolventski izlet ...
    Japonska ... ko bi vsaj že bilo konec!
    Tele tvoje zadeve so iz objave v objavo bolj nore. Sploh prva in ta rumena sta mi tokrat posebej padli v oči.

    OdgovoriIzbriši
  10. Chantal tnx ..:))))))

    K .. meja s Polsko v tistih časih, je nekaj česar ne pozabiš ... nikoli..
    in hvala ..:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Vraiment très belles créations je suis fan
    Les poissons sont super
    Amitié
    Nadou

    OdgovoriIzbriši
  12. Ponosna sem nate....same lepote letijo izpod tvojih prstov!
    Tole te bo pa najbrž malo od zemlje potegnilo in ti osončilo sončen dan: http://paroledepate.canalblog.com/archives/2011/03/20/20665274.html?t=1300634280259#c41535416

    Če komu, privoščim tebi...BRAVO!

    OdgovoriIzbriši
  13. Nadou tnx ..:))))))

    Klavdija H V A L A ... res iz srca. tole sem zjutraj za dobro jutro dobila na mail .. Maja mi je poslala in sem najprej mislila, da se mal heca .. pol pa tisti preblisk, zakaj bi to naredila hhahh madona .. sem res mal zraslaaaaaa ....in še 1x hvala za tvojo nesebičnost, upam, da se ti vrača v enaki meri, če ne še večji :))))))))

    OdgovoriIzbriši
  14. Vladuška hvala, tvoj obesek je v središču pozornosti .. in to daleč od odma ...))))

    OdgovoriIzbriši
  15. J'aime beaucoup le coté "brut", "terrien" de vos créations. J'espère que cela pourra se traduire sans ambiguité. Hélène.

    OdgovoriIzbriši