nedelja, 23. januar 2011

Če bi fovšija gorela ...

Zakaj tako ..
Svetovno znano je, da smo SLOVENCI .. čudni. Naše značajske poteze … karakteristki, so včasih res čudaške .. ne rečem, da ni izjem .. odstopanj. Itak je brez veze, da zdaj tule trobim in pišem, se mi pa zdi bolno do konca.
Naj razložim o čem trobim. Opazila sem, da je nekdo, ki je med mojimi spremljevalci in to osebo srečujem tudi v živo, redno briše moje komentarje … ni mi jasno zakaj. Nikoli nisem kritizirala, če so mi reči všeč to povem, to pa je tudi vse ..Ne grizem in če sem komu tako zelo sitna .. človek stisni tisti gumb in me blokiraj, kje pa piše, da moramo bit povezani .. nikjer. Zanimivo je, da ta oseba vseeno sledi moji ustvarjalnosti in ti blogi so tu tudi zato, da delimo svoje ideje … da pokažemo česa smo sposobni ..in nikar mi ne govorit o nekih krajah idej, ker vsi vemo, da kopiranje .. popolno kopiranje je skoraj nemogoče in če že nekdo misli da kdo kopira, pocukaj ga za rokav .. in zini kaj te žuli. Drugače pa se vsi po vrsti pasemo po blogih .. firbcamo in združujemo svojo in tujo ustvarjalnost .. in ne me jebat z nekimi veleumnimi izjavami..
Bom raje nehala, naj poudarim le še to, če koga kaj moti, naj mi to napiše ..
In vse skupaj je le še en dokaz, da SLOVENSKA fovšija (zavidanje) nima meja …
Klinc pa tak narod ..
Vsem, ki se v tem pisanju niste našle, se opravičujem .. če me kaj moti, je to hinavščina .. Ni se mi treba slinit po blogu .. če ni iskreno in iz srca ..

17 komentarjev:

  1. HALOO?!! A je to sploh mogoče?? Sem kar dol padla, ko sem to prebrala! Naj oseba odraste!!!
    Se strinjam z vsem kar si napisala: foušija nima meja in pri našem narodu me to res moti. V tujini sem srečala veliko bolj odprte duše, ki ti resnično privoščijo dobro, ti s tem dajo spodbudo in veliko novega ustvarjalnega zagona. Mi smo še vedno pri sosedovi kravi, ki naj čim prej crkne...
    O avtorstvu je že velikokrat tekla beseda, meni se zdi, da se vanj težko zapenjamo. Velikokrat se vprašam ali je ideja res moja ali zgolj odsev nekega izdelka, ki sem ga nekje že videla, shranila v možganih, pa so ga prekrile druge sledi in sem ga nekoč spet privlekla ven. Kdo ve! Ampak s tem, ko se damo v javnost, se izpostavimo kritikam, kopijam in kaj se ve čemu še. To je naša odločitev.

    OdgovoriIzbriši
  2. Maja hvala za strinjanje .. res mi je dvignilo pritisk ... do plafona in še naprej. si predstavljaš ko sem šla iskat nazaj odzive na moje komentarje in sem ugotovila, da ni nič .. da sem izbrisana .. ma klinc pa taki ljudje in najbolj me moti to, da nima jajc, da bi mi karkoli rekla .. škoda besed
    glede kopiranja pa se strinjam .. vse je neka mešanica videnega in naših dodatkov, pred časom sem kopirala nek izdelek in avtorici izdelka tudi pisala .. pojasnila zakaj to delam .. in bla bla bla. ni bila ravno vesela .. pa vseeno, sva predebatirali, morda je jezna name .. ne vem, ampak bistvo je, da sem jo obvestila ( pa če mi sodelavka ne bi tok najedala, tud kopirala ne bi)
    in tko kot is rekla, ko greš v javnost .. si javen .. in tko pač je ..
    bolje da grem na kavo ..
    .. nekam na sonce ..:) lepo nedeljo ..
    hahahah ja ozadje pa pa kjut ane .. včeraj sem ga našla ... :))))))))))

    še nekaj, če kdaj izbrišem kak moj komentar .. je to le zaradi napak pri pisanju (tistih nenamernih), sem dislektik, tako kot moj sin in velikokrat napak sploh ne opazim ..potem pa kot strela z jasnega .. skočijo ven in ponavadi izbrišem in ponovno napišem ..

    OdgovoriIzbriši
  3. Predlagam ti, da globoko vdihneš in greš nekam na sončka in uživaš v kavici. Škoda dneva, da bi se slabo počutila. Ljudje so takšni in drugačni. Sama bi verjetno odreagirala tako, da bi stopila do osebe in se mirno z njo pogovorila.
    Če pa vidiš, da ti še naprej namerno škoduje ali pa da se z njo ne da pogovorit, jo blokiraj. Saj lahko to narediš, a ne?
    Gldede napak v pisanju pa se ne sekiraj. Jaz 3x preberem kaj sem napisala in ne opazim nobene napake. Ko pa čez kakšen dan spet preberem pa kar same skočijo ven.
    Tisti, ki ne piše, se niti zmotiti ne more. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Romana .. saj za žensko se mi fučka, se pa sprašujem koliko je iskrenosti .. in klinc jih gleda .. res je ..
    trenutno pa ustvarjam, kuham vojaški lonec krompirja za solato, ribice se tajajo ... se je gospod dogovoril za veeeeeliko kosilo, sploh ne vem kje bomo sedeli .. :))) a se jutri že vidimo ???

    OdgovoriIzbriši
  5. Čqarovnička, tudi meni se je že zgodilo, da so bili moji komentarji na enem slovenskih ustvarjalnih blogov izbrisani - pa nisem bila nesramna, le povedala sem, da mi je izdelek všeč. Zakaj, mi ni jasno, niti se nisem s tem pretirano ubadala, se mi pa ni zdelo ravno lepo. :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz sploh ne vem, zakaj ljudje komentarje brišejo, pa zakaj pol sploh pišejo blog!!
    Ja, tud jaz svoj komentar zbrišem ponavadi zato, ker prevečkrat klikam in se potem dvakrat pojavi! Napake pri pisanju pa delamo vsi! Jaz včasih preberem za sabo, pa sploh ne vem kaj sem hotela napisat.

    Upam, da si predihala vso stvar, uživala na kavi na soncu in sploh užila nedeljo kot jo je treba!

    OdgovoriIzbriši
  7. Bog si ga vedi, kaj vse še ne bomo srečali!
    Na to kar omenjaš, sem naletela samo 1x. Na FB. Moj komentar je bil prijazen in pohvala, sem pa slučajno omenila na začetku, kako so mi te smrečice znane in da jih je zelo lepo izpeljala itd., ker sem ravno nekaj dni prej sama predstavila podobne na blogu. S tem nisem mislila nič slabega. Čez nekaj ur je bil komentar zbrisan, ostali pa so se kar vrstili in sem še 1x ponovila komentar, pa se je naredilo enako.
    Upam, da si se že pomirila in čim manj takšnih prigod, ki ti pokvarijo ne samo dan, ti želim

    OdgovoriIzbriši
  8. Marika sem se odklopla, ne gre tolk da mi je dvignilo pritisk, pač pa, da so ljude nezreli. pridejo na net zato, da bi jih hvalili ...potem pa kdo ve kaj jim šine v njihove zafrustrirane betice .. taki naj se raje zaplankajo .. klinc, škoda besed, se ne bom več ubadala s tem ..:)))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  9. No, tale je pa dobra. Brisanje komentarjev. Kolikor se spomnim, še nobenega nisem izbrisala, razen morda svojega lastnega, ker sem se kaj zmotila :))) Ne vidim smisla sploh v tem. Potem je najbolje, da sploh ne dovoliš komentiranja, če ne sprejmeš napisanega. Maja pa je dobro napisala glede kopiranja. Verjetno res naše ideje nastajajo nekje med že videnim in tistim, kar je v naših glavah in okoli nas. Težko bi rekli, da je nekaj čisti original. Vsekakor pa še vedno strogo zavzemam mnenje, če si nekaj direktno prekopiral z vsemi detajli vred, da že ptički čivkajo, samo dodaj link na to osebo, kajti lepo je, če veš da si nekoga navdihnil in spodobi se :))))

    Upam, da se bolje počutiš in da bo oseba, na katero to leti tudi nagovorjena.

    OdgovoriIzbriši
  10. Vladuška in vse ostale tnx .. paše, ko vidiš, da večina razmišlja podobno

    OdgovoriIzbriši
  11. Pred kratkim smo imeli predavanje o primernem "obnašanju" na medmrežju in med drugim je bilo rečeno, da če že brišeš komentar, napiši zakaj si ga.
    Sama brišem tiste podvojene, ki jih že ponavadi sam komentator pobriše in samo "smetijo" in večajo število komentarjev, so pa nenamensko podvojeni.
    Sem pa 1x pobrisala komentar (še pred tem predavanjem) in seveda nisem napisala zakaj, lahko pa sedaj tukaj povem da zato, ker ni imel veze z mojo objavo. Tak! ;)
    Drugače pa sem mnenja, da ima vsak pravico do svojega mnenja, tudi če napiše, da mu stvar ni všeč. Sama pač potem raje ne komentiram.
    Glede faušije pa sem tudi sama mislila, da je vseslovenska in bujno raste samo pri nas. Pa sem opazila, da so tudi na tujih blogih imele ustvarjalke tabore in so se malo spodj***vale. Tako si mislim, da se pri tujih ne opazi tako, ker jih je pač več in niso ena "sama vas" kot je Slovenija ;) (spet to je samo moje mnenje)
    Zakaj ti je ta oseba pobrisala komentarje mi pa ni jasno. Sama bi jo vseeno povprašala kaj jo žuli, toliko da si bi bila na jasnem. Komentirala ji po moje itak ne boš več.

    OdgovoriIzbriši
  12. Moi; ja komentirala ji ziher ne bom več .. klinc jo gledam si mislim in naj tule poudarim, da objava ne leti na nobeno, ki od vas, ki ste tu komentirale. Ta oseba je namreč veliko previsoka, da bi komentirala mene .. očitno. Morda se sliši .. oziroma bere, da sem užaljena ali prizadeta .. pa ne gre zato .. morda se bo zdelo domišljavo ampak res mi dol visi, kaj si misli o mojih izdelkih .. v resnici me mikam, da bi tole objavo brisala, ker je bila spisana v efektu in nekako ne sodi v tale moj blog ... eh ja .. Slovenija .. moja .. naša dežela, z vsemi mogočimi prebivalci ..

    OdgovoriIzbriši
  13. Nič ne briši, naj bo v opomin drugim. Saj vem, jezen si, ker ne razumeš zakaj se je to zgodilo (zato bi jo sama tudi direkt vprašala, pa naj pove, če ima jajca ;)
    Ti pa si se tudi skašljala in ti je verjetno lažje, pa tudi to vidiš, da nas je nekaj istomislečih ;)
    Pa še neka modrost (ni zrasla na mojem zeljniku, pa tudi slišala si jo že lahko): spremeniš lahko samo sebe, potem se bo spremenil tudi svet!

    OdgovoriIzbriši
  14. moi JA ITAK SEM SE SKAŠLALA .. je res pasalo .. in veš kaj, ne bom ji govorila, jo redko vidim in res je škoda energije, sem že vrgla čez ramo :)))))))
    hvala vsem

    OdgovoriIzbriši
  15. No, zdaj šele občutim, o čem si govorila. Se je danes isto zgodilo tudi meni. Pa naj bo! Bom vedela za drugič, da nima smisla.

    OdgovoriIzbriši
  16. ojojojojoj a res ni zdrave pameti .. al kaj ..

    OdgovoriIzbriši