petek, 11. januar 2013

Odločitev ..


Dragi moji, odločila sem se, da na sejmih ne sodelujem več, če pa bo prišlo do spremembe, vas bom o tem obvestila. Izdelke lahko kupite direktno pri meni, dosegljiva sem na mailu ali FB-ju. Verjetno se sprašujete, zakaj sem se odločila za tak korak in naj vam čisto na kratko pojasnim .. ker imam dovolj izkoriščanja. Ko človek pogleda v ozadje dogodkov in vzame v roko svinčnik in papir in začne računati ugotovi, da je vse skupaj daleč od neke pozitivne energije in dobrodelnost .. ali kako že to imenujejo. Praznih besed in obljub imam dovolj od politikov in vsega skupaj sem se že močno nažrla .. vendar pa je polna le moja glava, želodci pa so vedno bolj prazni in ne bom več dovolila, da bi me žejno vozili preko vode.

Verjetno ste tudi opazili, da veliko manj ustvarjam .. tako pač je .. če se ti kopiči zaloga in je ne moreš ponudit na sejmu, ki bi imel fair play … se raje odločiš in za neko obdobje pač ne delaš več. Ta odločitev me sicer precej žalosti, vendar drugače ne gre.

Zato dragi moji .. najdete me tu .. ali tam .. če pa bom v javnost ponovno ponudila svoje unikate, vam to sporočil na spletu.

Upam, da nas vse skupaj čaka lepša prihodnost …

12 komentarjev:

  1. ... nisi edina, ki je takega mneja, se ti pridrožujem z mnenji in dejanji..... tud jaz delam majn pa tisto kar delam delam raje z večjim užitkom in lažjim srcem... ne razumi me narobe... rada delam kar demlam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. uau, končno nekdo, ki si to upa povedati! ja, eni sejmi so takšni... tudi sama veliko manj ustvarjam, zaloga se kopiči... in ne delaš več, kot si napisala. no, jaz sicer še naprej ustvarjam, sicer manj, drugače in iščem druge načine dela... dejmo si ustvarjalke nekaj zmislit! lahko sama ustvariš sejem, ki bo po tvojem kul! bi se pridružila... LP, Monika.

    OdgovoriIzbriši
  3. ah, Marjana, saj ne boš mogla nehati, saj si kakor hudournik, ki ga ni mogoče ustaviti - zajeziti.
    Vendar - nekaj časa boš najbrž res delala zgolj za svojo dušo in gotovo se bodo še vedno našli tisti, ki ne bodo mogli brez tvojih stvaritev.
    O sejmih pa jaz ne bi razpravljala, saj je škoda besed. Imaš več stroškov kot zaslužiš in gotovo se res ne splača, razen, če imaš preveč cvenka.
    Ja, in potem duša trpi. Temu pa se da izognit - vsaj toliko časa, da najdeš ugodnejšo priložnost.
    Pa saj veš tisto: vse mine, tako slabo kot tudi dobro, ostanejo le spomini.
    Sicer pa - nikar ne obupaj -za nočjo zmeraj pride dan in z njim svetloba in sonce in ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Saj ni vse Artish :) če se malo zapelješ iz Ljubljane, smo nekateri zelo ugodni :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Verjamem, da imaš vsega dovolj! Ustvarjati pa ne nehaj, imaš prevelik talent in enkratne izdelke, bi bilo vsega tega škoda, ker se pač v naši državi nekateri okoriščajo z drugimi! Tvoji izdelki se bodo vedno prodajali!!

    OdgovoriIzbriši
  6. dekleta hvala ... Urška sem probala tudi druge sejme, pa je prodaja tako slaba, da ko na koncu preračunaš, si žalosten .. žal
    Maja hvala ti .. saj ne bom popolnoma prenehala ... bo pa žal vsega manj in ravno zdaj, ko sem spoznala ljudi, ki so pri Fimo koritu .. :(
    kdo ve .. morda pa bo kmalu vse zelo drugače ... upanje umre zadnje pravijo ..:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ah, Marjana, sej te čist razumem. In res ni vse Artish, kot pravi Urška, je pa res, da je v LJ večji potencial kupcev ... kaj ti pomaga npr. zastonj stojnica, če potem ne prodaš niti za potne stroške ...

    Sicer pa je gnetenje super protistresna sprostitev, tako da ziher ne boš nehala :) ... bi blo res škoda, če bi.

    OdgovoriIzbriši
  8. kaj pa Etsy? ali ga mogoče že maš pa ne vem? sicer je res, da je svetoven in je miljon ljudi, ki delajo iz fimota, ampak tvoji izdelki so res hudi in ne bi ostali neopaženi.

    OdgovoriIzbriši
  9. jp Renata .. kupci na obrobju ali kje drugje .. kupna moč je padla, se pozna kriza, vsaj tako se zdi na sejmih. itak, da bom še mečkala, si me predstavljaš brez .. upam, da se kmalu vidimo ..:))

    coprnca Etsy-a nimam .. se kar ne morem odločit zanj .. nimam pojma zakaj me tujina tako plaši .. če je to sploh pravi izraz. hvala za .. ne opaženi .. sede v dušo .. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sploh se ne čudim... Lepo, da si glasna, fajn bi blo še več glasnosti, pa smo kar tiho, ane... Ali pa, kot pravi Monika, se zorganizirat po svoje... tudi v tem primeru se stvari kaj rade izrodijo, vsaj sama imam podobne izkušnje...
    Skratka - delat ne boš nehala, to ti je svež zrak, a veš :)

    OdgovoriIzbriši
  11. hahahha Mojca si me pa nasmejal s temle tvojim zaključkom .. svež zrak.. ja to je to ...ventillllllll

    OdgovoriIzbriši